Valaistussuunnittelu yrityksille

Credit: Sira Anamwong / FreeDigitalPhotos.netEri tilojen hyvällä valaistussuunnittelulla on pitkälle tulevaisuuteen kantavat hyödyt. Valaistuksella luodaan rakennuksen tai tilan lopullinen ilme. Se on kuin ”kirsikka kakun päällä”. Kustannustehokkuus ja energiankulutuksen vähentäminen ovat nykypäivän trendejä. Valaistussuunnittelulla voidaan myös vaikuttaa kiinteistön energiankulutukseen. Tärkeä osa koko valaisusta on sen säätö- ja ohjausmahdollisuudet.

Hyvällä valaistuksella voidaan parantaa työviihtyvyyttä, myyntiä ja firman ulkoasua. Myyntiä voidaan edistää mm. Tuomalla esiin tuotteita vaihtelevilla värisävyillä ja kulmilla. Näin tuotteiden valmistajien tekemä brändäys ja mainostus kääntyy myös oman yrityksesi eduiksi. Suunnitellulla valaistuksella voidaan mm. ohjata asiakkaan katsetta, valitsemiisi tuotteisiin ja ohjata asiakkaiden kulkua myymälässä halutulla tavalla.

Credit: Ambro / FreeDigitalPhotos.net
Valolla työmukavuutta

Valaistuksen tarkoituksena on luoda miellyttävät työskentely- ja oleskeluympäristö. Työskennellessä valaistuksella on tutkitusti merkitystä, työskentelytehokkuuteen ja rasittavuuteen sekä tapaturmien määrään. Oikeanlaisella valaistuksella saadaan oleskeluympäristöön aikaan miellyttävä valaistus, jolla on vaikutusta käyttäjien kannalta tilan miellyttävyyteen ja viihtyvyyteen.

Valon tarve on yksilöllistä

On tutkittu että yli 45-vuotiailla se lisääntyy kuitenkin huomattavasti. Eri käyttäjät on otettava huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi näyttöpäätetyö vaatii erilaista valaistusta, kuin muu toimistotyö.

Valaistuksen suunnittelu ja valaistustasojen mitoitus tehdään pääasiassa tietokoneavusteisesti. Teemme Dialux valaistuslaskentaohjelmalla tilaan tarvittavat valaisinmäärät. Ohjelmalla voidaan tehdä sisä-, tie- ja aluevalaistussuunnitelmat.

Brändi huomioon suunnittelussa

Yrityksen ”Brändin” huomioonottaminen osana valaistusuunnittelua, on erittäin tehokas keino kasvattaa asiakasystävällisyyttä ja tiimihenkeä. Suunnittelun aikana tulee huomioida julkisivu, asiakas-, ja työtilat tukemaan yrityksen arvoja ja strategioita. Hyvällä valaistuksella voidaan tuoda esim. Asiakastiloissa enemmän esille selkeyttä, asiantuntijuutta ja luotettavuutta. Kun taas työtiloissa keskitytään tuomaan esille yrityksen arvoja mm. työmukavuutta, työturvallisuutta ja tiimihenkeä.

Valaistusuunnittelu osana yrityksen brändäystä, toimii hyvin yhteistyössä sisustussuunnittelijan kanssa.

Standardit huomioiden suunnittelua tukien

standardit, tulevaisuus, yritys, meri-lappi, suunnittelu, toimisto,Standardeissa on määritelty työalueiden valaistusten ylläpidettävistä vähimmäisvaatimuksista. Valaistuksen valintaan vaikuttavat tilan rakenteet, päivänvalo, arkkitehtuuri, sisustus, käyttö, energiankulutus ja ylläpito. Lisäksi valintoihin keskeisiä asioita ovat asennuspaikan olosuhteet, valonlähteen ominaisuudet, valaisinten määrä, valaisinten säätö- ja ohjaustapa.

Valaisimia voidaan jaotella erilaisiin ryhmiin esimerkiksi valonlähteen, käyttötarkoituksen, perussuojauksen, vikasuojauksen, kosteudenkestävyyden ja pölytiiviyden perusteella. Lampun teho ja syttymisvirta vaihtelevat lampputyypeittäin. Eri valaisimien vaatimat ominaisuudet pitää ottaa huomioon esimerkiksi valaisinten ohjauksissa ja ryhmittelyissä.

Valaistussuunnitteluun kannattaa panostaa. Kerro meille mitä haluat valaistukselta tai mikä tämän hetken valaistuksessa on vikana. Suunnittelemme teille ratkaisun mihin voitte olla tyytyväisiä. Tehän myös haluatte viihtyisän ja tehokkuutta parantavan työskentely-ympäristön.

Ota yhteys Suunnittelijaan